Ons verhaal

Anna Windorpska van Gebakkerij maakt een bruidstaart

Hi, ik ben Anna.
Het gezicht achter Gebakkerij.

Ik kom oorspronkelijk uit Polen, maar vanaf 2008 woon ik in Nederland, in Amersfoort. Samen met mijn man Mark, drie zoontjes, 2 konijnen en 2 cavia’s. Je kan dus zeggen dat ik intussen helemaal ingeburgerd ben 😉.

Bakken vond ik altijd leuk. In Polen is bakken ook iets wat iedereen doet. Zondag zonder taart? Onmogelijk! Onverwachte gasten? Ze verwachten nog steeds dat je "iets lekkers" en zelfgemaakt in de kast hebt. Mijn moeder maakte altijd Poolse klassiekers, met vertrouwde recepten die mijn oma nog heeft gebruikt. Sommige van mijn mooiste herinneringen zijn van onze familie, met gasten aan tafel, uren aan het praten en eten. Goed eten, goede gesprekken, groots genieten – dat gaat nog steeds samen voor mij.

En toen kwam het moment om te stoppen met mijn carrière in strategisch consulting. Om een eigen bedrijf te beginnen en full time taarten te maken. Dit was een grote stap. Het blijft nog steeds een gespreksonderwerp tussen mijn oude collega’s 😉.

Tegelijkertijd, Gebakkerij zou zich nooit zo kunnen ontwikkelen zonder mijn consulting ervaring. Ik heb een duidelijke visie over wat voor bedrijf ik aan het bouwen ben. Ik heb ruim voldoende kennis om de wensen van mijn klanten echt goed te kunnen begrijpen tijdens gesprekken – ik kan goed communiceren, luisteren en dat verhaal vervolgens vertalen naar taart.

Het begon in 2011...

…ik was thuis met mijn net geboren zoontje. Na jaren van snel leven, waar werk op de absolute nummer 1 stond, ontdekte ik weer hoe bijzonder kleine momenten zijn. Vooral als je er even stil bij staat en deelt met mensen van wie je houdt. Automatisch komt daar voor mij goed eten bij, dat maakt van deze momenten echt kleine feestjes.

Ik besefte ook dat ik weinig zin had om verder te blijven werken in een grote bedrijf. Het motiveerde me niet om “de winst met 10% te verhogen”. Ik wilde met echte mensen werken, die ik met naam en gezicht herkende, en waar ik het gevoel bij had dat ik écht een verschil in hun leven maakte.

Begin 2011 heb ik een fondant taart bij een vriendin gezien. Hij smaakte niet bijzonder, maar was echt een pronkstuk op de tafel. Toen wist ik: dat kan ik beter, en wil ik ook! Ik weet al hoe ik heerlijk kan bakken, nu ga ik ook leren hoe ik het mooi kan decoreren. Het voelde meteen goed, ik wist dat het iets is wat enorm bij mij past, en waar ik mijn werk van wilde maken.

In november 2011 heb ik Gebakkerij bij de KvK ingeschreven, en the rest is history 😉

Een Sweet Table gemaakt door Gebakkerij
Een prachtige bruidstaart gemaakt door Gebakkerij

Aan het begin was mijn doel om 1-2 taartjes per maand te maken. Ik had nog zoveel te leren! En daarnaast was de combi met een baby thuis ook lastig. Maar al snel maakte ik veeeel meer dan 1-2 taartjes per maand! Mensen werden net zo verliefd op de smaken als ik was. Het feit dat de gedecoreerde taart dus én mooi én lekker kan zijn maakte dat ik steeds nieuwe aanvragen kreeg!

In 2014 heb ik de beslissing genomen om me volledig op bruiloften te concentreren. Verjaardagstaarten en bruidstaarten combineren, in mijn eentje, dat was niet te doen. Beste beslissing ooit! Daardoor had ik met elke klant echt een persoonlijke gesprek, een klik. Het voelde alsof ik een taart voor vrienden als het maken was. Dat gaf me echt een enorme voldoening, nog steeds vind ik dit het mooiste onderdeel van mijn werk.

Vanaf 2020 heb ik een team om mij heen en maken we naast bruidstaarten ook taarten voor andere gelegenheden, zoals een verjaardag, de babyshower of een zakelijk event. Met net zoveel passie en aandacht als ons bruidswerk, natuurlijk!

Wat maakt Gebakkerij anders?

Gebakkerij is een boutique taart design studio, gespecialiseerd in luxeeigentijdse, op maat gemaakte taarten en sweet tables. 

We staan vooral bekend om onze eigen unieke ongedwongen-chic stijl, bijzondere smakencombinaties en prachtige, levensechte suikerbloemen. Maar misschien nog wel meer om onze persoonlijke aanpak en onze betrokkenheid. Het is geen toeval dat we de best beoordeelde bruidstaartspecialist zijn in Nederland (volgens TPW).

We zijn gevestigd in Amersfoort, maar bezorgen onze bruidstaarten door heel Nederland. Alles draait om perfectie tot in de kleinste details, van binnen en buiten. Elke bruidstaart en sweet table wordt volledig op maat gemaakt, zodat het perfect bij jullie en jullie bruiloft past. Met oog voor details, meer dan 10 jaar ervaring en passie voor perfectie, is elke taart en sweet table een ware zoete kunstwerk.

We hebben enorme passie voor de smaak! Alles wordt vers gebakken, volgens eigen recepten, met de beste ingrediënten die we kunnen vinden. Van de klassieke Aardbei, Champagne & Witte chocolade smaak, tot de uitgesproken Passievrucht & Framboos smaak en de bijzondere Citroen & Rozemarijn smaak.

Een Sweet Table met bruidstaart gemaakt door Gebakkerij