Bruidstaart info

Bij Gebakkerij maken we iedere bruidstaart met liefde, aandacht en oog voor details. We vinden het belangrijk dat jullie bruidstaart helemaal bij jullie past. Daarom is geen bruidstaart van Gebakkerij hetzelfde.

In ons kennismakingsgesprek en in onze ontwerpsessie (zie ons bestelproces), vragen we jullie het hemd van het lijf om er zo voor te zorgen dat jullie bruidstaart jullie persoonlijkheden uitstraalt. Samen ontwerpen we dé taart waarvan jullie gasten direct zien dat het jullie taart is.

En we zorgen er niet alleen voor dat jullie taart er mooi uitziet, de smaak is misschien nog wel veel belangrijker! En daar komt onze enorme passie voor smaak naar voren. We kiezen voor pure smaken, vertrouwde recepten en ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat jullie gasten met een blijvende herinnering aan jullie taart terugdenken.

We geloven dat pure, eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten de beste basis zijn van de lekkerste taarten. Het liefst kiezen we voor organisch en lokaal. Bij ons geen pakjes of kunstmatige aroma's. We kiezen voor échte ingrediënten. Denk aan biologische Madagascar vanille, seizoen fruit, scharreleieren en de beste Belgische chocolade. Geloof ons; dit proef je!

Bruidstaart gemaakt door Gebakkerij

Fotograaf: Kim Captein

Stijlen

Bij Gebakkerij zijn we in veel stijlen thuis! We vinden het ontzettend leuk om steeds weer te innoveren. We leren continu nieuwe technieken en zien dat er ieder jaar weer meer mogelijk is dan het jaar daarvoor. Daarom luisteren we tijdens het ontwerpen van jullie taart eerst volledig naar jullie wensen. We denken met jullie mee en creëren een bruidstaart die écht bij jullie past! Als beginpunt is het wel handig dat jullie kijken welk type taart jullie mooi vinden, daarom geven we je een overzicht van de meest populaire stijlen bruidstaarten. We zijn heel benieuwd wat het beste bij jullie en jullie bruiloft past!

Fondant bruidstaart van Gebakkerij

Fotograaf: By Jose Chan

Fondant taarten

Fondant taarten zijn onze meest populaire stijl bruidstaarten. Ze bieden eindeloos veel mogelijkheden. Sommige ontwerpen kunnen zelfs alleen met fondant gemaakt worden!

Denk bijvoorbeeld aan een prachtig marmer effect, ruffles, geometrische lijnen, of minimalistisch strak, alles kan.

Wij gebruiken een Callebout fondant die heel dun uitgerold kan worden en een heerlijke, lichte vanille smaak heeft. Deze vanille smaak is met al onze taartsmaken te combineren.

Crème taarten

Crème taarten worden meestal gebruikt voor ongedwongen, romantische ontwerpen. Denk hierbij aan een textuur van horizontale strepen en decoratie met verse bloemen.

Ze zijn ook perfect voor het creatief spelen met texturen en kleuren (watercolor effect, floral textuur), waardoor de taart een modern “artistiek” uiterlijk krijgt.

Ook zijn ze zeer geschikt voor iedereen die geen fondant wil - crème taarten kunnen ook helemaal strak afgesmeerd worden, hierdoor lijken ze in stijl op fondant zonder een daadwerkelijke fondant laag.

Creme bruidstaart van Gebakkerij

Fotograaf: Loes Photography

Drip cake bruidstaart van Gebakkerij

Fotograaf: Days of my Life Photography

Drip cakes

Drip cakes zien we steeds meer. Ze zijn hip, modern en speels. Decoreer de drip cake met heerlijk vers fruit voor een extra lekkere uitstraling. Of kies voor verse bloemen voor een romantische look. 

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij! Deze speelse taart kan ook gedecoreerd worden met macarons, donuts, snoep, sprinkles of wat je maar kunt bedenken. Maak een lekkere en mooie combinatie met het verse fruit en de bloemen of juist niet.

(Semi) naked cakes

Deze stijl blijft populair! Bij een semi-naked cake is het laagje crème aan de buitenkant zo dun, dat de cake lagen nog deels zichtbaar zijn.

We decoreren de naked of semi-naked taart verder met vers fruit voor de meest heerlijke, maar ook rustieke uitstraling, of met verse bloemen voor een ongedwongen romantische look.

Natuurlijk is dit type taart ook heel goed te combineren met een kleine drip (zoals op de foto) of andere elementen die bij jullie passen!

Semi Naked Bruidstaart van Gebakkerij

Fotograaf: Christines Moments Photography

Suikerbloemen op een bruidstaart van Gebakkerij

Fotograaf: Jan van de Maat Fotografie

Suikerbloemen

Levensechte suikerbloemen maken is onze passie en specialiteit. Iedere suikerbloem wordt met de hand gemaakt. We kleuren de suikerpasta in de juiste tint, steken ieder blaadje met de hand uit en vormen deze tot de meest natuurlijke bloem. Je ziet bijna geen verschil met een echte bloem!

Je kunt kiezen voor een aantal losse suikerbloemen verspreid over jullie taart. Maar denk ook eens aan een combinatie van suikerbloemen. Deze plaatsen we op een hele natuurlijke manier op de taart. Geen stijve setting, maar een modern en luchtig arrangement.

Suikerbloemen zijn een fantastische aanvulling op jullie taart, en een bijzonder alternatief voor verse bloemen.