Real Weddings

Bruidstaart met suikerbloemen // Nijkerk // C&V juli 2016

Suikerbloemen slinger

Cindy en Vincent kwamen naar ons met een lijstje van elementen die ze graag in hun taart verwerkt wilden hebben. Jute, kant, veel bloemen, pastel kleuren perzik en roze. Het moest stoer maar ook romantisch. Rustiek maar ook chique. En… er moest een basketbal in verwerkt zijn, ze zijn namelijk allebei grote fans!

We hebben gekozen voor een taart strak bekleed met fondant. De toplaag en op een na onderste laag zijn gedecoreerd met suikerkant en een echt (niet eetbaar) touw. De tweede laag van boven en de onderste laag zijn gedecoreerd met een jute en kant lint (niet eetbaar). Alle bloemen zijn door ons, blaadje door blaadje, gemaakt in pastel tinten van perzik en roze.

Basketbal aan de zijkant, “verstopt” onder de suikerkant, is natuurlijk ook eetbaar!

Cindy en Vincent, nogmaals gefeliciteerd!

Suikerbloemen slinger Basketbal bruidstaart

Bruidstaart: Gebakkerij. Foto: Marianne Fotografie

Leveranciers:
Trouwlocatie: Landgoed de Salentein
Fotograaf: Marianne Fotografie
Bruidstaart: Gebakkerij

Comments

 1. Verhees 7 december 2019 Beantwoorden

  Prachtige taart maar blijven er geen stukjes jute achter van het lint of heeft lint een speciaal achterkantje

  • Gebakkerij 7 december 2019 Beantwoorden

   Bedankt! Jute is inderdaad lastig. Wij kopen altijd jute van de hoogste kwaliteit (die heeft minder sterke geur en laat minder stukjes achter), deze bewerken we verder met een satijn lint aan de achterkant, zodat er geen directe contact is tussen de jute en de taart. Bij fondant taarten werkt het echt goed, bij crème taarten blijven er nog soms enkele stukjes jute achter (maar ook minimaal).

 2. Dolphin 16 juli 2020 Beantwoorden

  Hoe maak je de jute vast aan de taart en aan satijnen lint? Blijft dat goed zitten?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.