Inspiratie

Top 5 bruidstaarten trends 2016

0. Uitgelichte

Jullie bruidstaart kan geïnspireerd worden door (bijna) alles. Vaak wordt de inspiratie gekregen van de bloemen in je trouwboeket, het delicate kantpatroon in je bruidsjurk of het ontwerp van jullie trouwkaart. Maar het kan ook een decoratie element in jullie trouwlocatie, jullie gezamenlijke liefde voor reizen of jullie eerste afspraakje in het moderne kunst museum. In dit artikel vinden jullie een aantal trends die we veel gaan zien op bruidstaarten in 2016 – trends en technieken die jullie persoonlijke verhaal vertalen naar een unieke bruidstaart!

 

Trend #1: Waterverf

Waterverf (watercolour, aquarel) bruidstaarten begonnen al afgelopen jaar populair te worden, maar de echte trend gaan we pas nu in 2016 zien. Bij waterverf lopen de kleuren makkelijk in elkaar over, waardoor het een zachte, dromerige en romantische uitstraling geeft. Een ideale trend voor bruidsparen die net even iets anders willen, of voor bruidsparen die graag hun artistieke interesse in de bruidstaart terug willen laten zien.

1. Watercolour 1bWaterverf taarten: Gebakkerij. Photo: Inge Kooiman Fotografie

1. Watercolour 2bWaterverf koekjes: Gebakkerij. Photo: Inge Kooiman Fotografie

 

Trend #2: Goud

Metallics (goud, zilver, koper) zijn al een paar jaar populair, niet alleen maar voor bruidstaarten, maar ook voor trouwkaarten en decoraties. Goud is voor ons de favoriete metallic – het is chic, maar warm en uitnodigend. Dat maakt goud heel veelzijdig – delicate details voor een chique exclusieve bruidstaart, geometrische vormen voor een moderne, industriële look of stukjes goud “rommelig” verspreid op de taart voor een ontspannen boho chique bruiloft.

2. Goud 2bGouden bruidstaarten: Gebakkerij. Photo: Blik en Bloos Fotografie

2. Goud 1bGouden bruidstaart: Gebakkerij. Photo: Inge Kooiman Fotografie

 

Trend #3: Verse bloemen

Jullie bruidstaart gedecoreerd met verse bloemen, een trend die samen gaat met buiten trouwen, in een relaxte ontspannen sfeer. Dan wil je geen strakke fondant bruidstaart, maar juist een “toegankelijke” romantische crème bruidstaart gedecoreerd met prachtige verse bloemen (dezelfde als in je bruidsboeket!). Ook een sweet table kun je decoreren met verse bloemen – gebruik dan bijvoorbeeld eetbare viooltjes om je cupcakes en koekjes te decoreren.

3. Verse bloemen 1bCrème bruidstaarten met verse bloemen: Gebakkerij. Photo: Inge Kooiman Fotografie

3. Verse bloemen 2bCupcake met verse eetbare bloemen: Gebakkerij. Photo: Madame Poppy

 

Trend #4: Marmer

Wat een geweldige stijl bruidstaarten voor de stoere bruidsparen tussen ons! Bruidstaart geïnspireerd door rotsen en stenen, waaronder marmer onze favoriet is. En wie weet, betekent zo’n bruidstaart dat het huwelijk ook “rock solid” wordt…

4. Marble 1bMarmer bruidstaart links: Lush Cakery, marmer bruidstaart rechts: Chocolate Editions 

4. Marble 2bMarmer koekjes: Chantilly&Coco Cakes

 

Trend #5: Patisserie

Lemon meringue pies, s’mores, chocolade saus, fruitgebakjes, macarons, truffles – allemaal yummy! Deze lekkernijen blijven we zien als een element van een sweet table, maar dit jaar ook als een bron van inspiratie voor de lekkerste bruidstaarten!

5. Patisserie 1bDrippy chocolate cake: Gebakkerij. Photo: Odiza Fotografie

5. Patisserie 2bS’more bruidstaart: Gebakkerij. Photo: Odiza Fotografie

5. Patisserie 3bSeizoensfruit bruidstaarten: Pracownia Artystyczna Sarzynski

Dat waren onze top 5 favoriete trends voor 2016. Maar er zijn er zoveel meer, waar wij en onze bruiden van houden: ruffles, eetbare kant, naked cakes, white-on-white, ombrè, buttercream…

Wat voor bruidstaart wil jij voor je droombruiloft? Deel het met ons via commentaar of via facebook!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.