How to

Anatomie van een taart

vanilla

Hoe ziet een bruidstaart er van binnen uit?

Hoeveel vulling zit er in een stukje taart? 

Zakt een hoge gestapelde bruidstaart niet in?

 

Een stukje taart…

Elke laag taart van Gebakkerij is ongeveer 10 cm hoog. Binnen in de taart vind je een aantal lagen cake, afgewisseld met lagen vulling. We vinden het belangrijk dat de verhouding tussen cake en vulling bij elke hap klopt, afhankelijk van de stijl smaak zijn de verhoudingen dus anders.

Traditionele Nederlandse smaken zijn heel luchtig, cake en vulling. Als cake gebruiken we biscuit (of moskovitch gebak), als vulling: mousse of bavarois crème. Omdat de meest smaak van de vulling komt, gebruiken we 4 dunne lagen biscuit royaal gevuld met 3 lagen crème.

Voor Amerikaanse smaken is de smaak cake net zo belangrijk als de smaak crème. Daarom zijn de verhoudingen ook aangepast. Voor deze taarten gebruiken we 3 lagen cake met 2 lagen vulling ertussen.

De taarten krijgen daarna ook nog een “jasje” van een crème aan de buitenkant, en eventueel ook nog een tweede “jas” van fondant.

1. Anatomy of a cake

En hoe ziet het eruit in een echte cake? Hieronder een paar voorbeelden van de amerikaanse stijl taarten.

Choco framboos red velvet

 

Taarten gestapeld op elkaar

Bij Gebakkerij stapelen we de taarten direct op elkaar. Net als blokjes, van de grootste onderaan, tot de kleinste bovenop. Het is verder iets meer ingewikkeld dan een kinderspel :). Om een hoge stapeltaart te maken, die niet alleen maar mooi is, maar ook rechtop blijft staan (dus niet inzakt en niet omvalt), komt er architectuur bij kijken.

Om ervoor te zorgen dat de onderste laag het gewicht van de andere lagen erbovenop kan dragen, gebruiken we dowels. Dowels zijn houten stokjes, die dezelfde hoogte hebben als de onderste laag en in de taart worden geplaatst. Soms, bij hele hoge taarten, gebruiken we nog een extra pilaar in het midden, als een extra hulpmiddel dat er voor zorgt dat de taart niet omvalt.

Verder zetten we elke laag op een stevig cake bord. Het maakt de taart niet alleen maar steviger, maar maakt ook het snijden van de taart makkelijker.

Dowels

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.